Getuigenissen

Els Claeys
Els Claeys
ingenieur
Olivier Fayt
Olivier Fayt
Burgerlijk Ingenieur
Wim Van Laere
Wim Van Laere
Jurist
Myriam Juveyns
Myriam Juveyns
Juriste
Thierry Dejaegere
Thierry Dejaegere
Technisch deskundige


Els ClaeysEls Claeys, Ingenieur
directoraat-generaal Maritiem vervoer

Bij de controles van de schepen kan ik mijn eigen ronde uitstippelen. Op een schip is zoveel te controleren. De ene keer controleer ik de veiligheid aan boord, een andere keer inspecteer ik grondig de stabiliteit van de boot. Ook dat maakt mijn werk zo afwisselend. In het begin word je enkel vergezeld door de kapitein, aan het einde van de ronde is het gezelschap al aangegroeid tot 10 bemanningsleden.

Telkens als ik hen op een mankement wijs, wordt de verantwoordelijke onmiddellijk via de walkietalkie opgeroepen en wordt het probleem kordaat aangepakt. Ze weten dat er veel van afhangt. We hebben de bevoegdheid om het schip aan de ketting te leggen. Maar dat gebeurt enkel bij grote defecten.

Ik had tijdens mijn vorig werk voor een privébedrijf ook flink wat kunnen reizen. Maar ik kende de job die me hier te wachten stond. Schrik om achter een bureau te verkommeren had ik niet. Dat is het fantastische aan ons beroep. Ik weet zelden vooraf waar ik terecht ga komen. Ieder bezoek is anders. Altijd leer ik wel iets bij. Ik heb collega’s van zestig die ook maar niet uitgekeken raken op dit werk.